Conectare

Termeni și condiții

Despre iLokal™

iLokal este un nou concept ce vine atât în sprijinul mediului de afaceri din domeniile beauty, food & beverage, health & fitness  cât și  pentru a facilita accesul clienților la serviciile oferite

iLokal este un smartbusiness și trademark ce contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri online și susține afacerile mici și mijlocii

Platforma este disponibila în două limbi și oferă posibilitatea listării afacerii tale și furnizează servicii de rezervare, localizare, integrare cu propriile sisteme de administrare a afacerii tale. Indiferent de tipul de activitate iLokal îți oferă totul la îndemână, cât și asistență non-stop prin serviciul online.

 Legal

iLokal este un brand românesc ce aparține companiei…….. înregistrată la…… și are sediul în  (”iLokal”, ”noi” sau ”al nostru”) și furnizează servicii de promovare și rezervări servicii online (Serviciul) pe website-ul propriu (”website-ul”).

Pentru toate întrebările cu privire la iLokal.ro, Serviciu și website, sau dacă doriți să trimiteți orice documente, corespondență, notificări sau orice alt tip de comunicări cu privire la iLokal.ro, Serviciu și website sau întrebări de presă vă rugăm să contactați direct compania ………..

Adresa companie………………

Telefon contact……………….

 

Cum funcționează serviciul nostru de rezervări online

Serviciul de intermediere al iLokal este oferit de compania……… înregistrată conform legislație din România, cu sediul social……

Compania………… este proprietatea website-ului iLokal.ro

Prin intermediul website-ului www.iLokal.ro, iLokal oferă servicii de rezervare online prin care toți furnizorii de servicii din domeniile beauty, food & beverage, health & fitness   își pot oferi produsele și serviciile de rezervare și pe care utilizatorii website-ului le pot utiliza pentru a face o rezervare. iLokal nu este furnizorul de servicii oferite prin intermediul website-ului www.iLokal.ro, și prin urmare, nu vinde sau comercializează produsele și/sau serviciile oferite pe acest website.

Când utilizatorul website-ului www.iLokal.ro efectuează o rezervare prin intermediul website-ului, acesta (utilizatorul) va fi angajat într-o relație contractuală directă cu furnizorul la care a făcut rezervarea. iLokal.ro comunică detaliile rezervării efectuate furnizorului (furnizorilor) relevant și va trimite un e-mail de confirmare în numele furnizorului.

Serviciul de rezervare pus la dispoziție prin intermediul website-ului este gratuit pentru utilizator.

iLokal nu percepe nicio taxă pentru rezervare sau taxe de anulare, nici alte taxe legate de rezervarea serviciilor sau produselor și nicio plată nu se face către iLokal.ro. Plata este încasată direct de către furnizor, când este cazul.

 

Furnizorii

Furnizorii autorizați să ofere produse sau servicii de rezervare și ale căror oferte sunt afișate pe website-ul „www.iLokal.ro” sunt profesioniști care se află într-o relație contractuală/de acceptare a unor termeni și condiții cu iLokal.ro.

 

În cadrul acestei relații contractuale, iLokal.ro primește un comision de la furnizor după ce serviciile au fost prestate sau produsele furnizate, în cazul în care nu s-a convenit în alt mod în cadrul contractului agreat între părți. Nerespectarea obligațiilor contractuale sau a termenilor și condițiilor de către furnizor poate duce la eliminarea acestuia din lista de ofertanți de pe website-ul iLokal.ro.

iLokal.ro nu listează produse și servicii similare oferite de profesioniști sau neprofesioniști care nu au o relație contractuală sau de acceptanță a termenilor și condițiilor de utilizare a website-ului cu iLokal.ro.

Furnizorii listați nu oferă neapărat toate serviciile și/sau produsele lor pe website-ul „www.iLokal.ro”.

Actualizări

Toate informațiile despre furnizori afișate pe website-ul „www.iLokal.ro” se bazează pe informații oferite de furnizori, care actualizează prețurile, disponibilitatea serviciilor sau produselor și opțiunile, la discreția lor și în propriul ritm, din contul de furnizor pus la depoziție de către iLokal.ro. iLokal încearcă să actualizeze website-ul www.iLokal.ro în timp real.

 

Clasificarea serviciilor

Pe pagina de rezultate a website-ului nostru, proprietățile din regiunea sau orașul relevant, sunt ordonate în mod prestabilit sau, în scopul facilitării, prin filtre situate în partea de sus a paginii cu rezultate, pe care le puteți utiliza pentru a vedea numai rezultatele potrivite (favorite, prețurile mici, scor referințe).

Prețuri

Prețurile sunt stabilite de către furnizor și furnizate către iLokal.ro în vederea publicări acestora pe website-ul www.iLokal.ro. Convertorul valutar de pe website-ul nostru are doar scop informativ și nu trebuie să vă bazați pe el pentru acuratețe și efectivitate la momentul rezervării; valorile reale pot varia.

 

Metoda de rezolvare a disputelor

Relația contractuală / de utilizarea a website-ului se stabilește între furnizor și utilizator/client. Prin urmare, orice pretenție privind politica aplicabilă prestării serviciilor trebuie adresată direct furnizorului.

Cu excepția cazului în care ordinea publică prevede altfel, orice litigiu care decurge din utilizarea serviciilor noastre și termenii generali este trimis la jurisdicțiile relevante din România.

 

Termeni și Condiții pentru utilizatorii platformei ”iLokal.ro

Acești termeni și condiții, care pot fi amendați din când în când, se aplică direct sau indirect (prin distribuitori) tuturor serviciilor noastre disponibile online, prin e-mail sau telefon. Prin accesarea, căutarea și utilizarea website-ului nostru (numit în continuare ˝iLokal.ro˝) și/sau prin efectuarea unei rezervări, confirmați și sunteți de acord că ați citit, înțeles și ați fost de acord cu toți termenii și condițiile precizate mai jos (inclusiv declarația de confidențialitate).

 

Aceste pagini, conținutul și infrastructura acestor pagini și serviciul de rezervări online (inclusiv serviciul de facilitare a plăților) oferite pe aceste pagini și prin acest website sunt în proprietatea, operate se furnizate de iLokal.ro și sunt furnizate doar pentru uzul dumneavoastră personal, non-comercial (B2C), conform termenilor se condițiilor de mai jos. Relația pe care o avem cu Furnizorii de servicii și / sau produse este guvernată de termeni și condiții separate, care guvernează relația comercială (B2B) pe care o avem cu fiecare dintre acești Furnizori de servicii și / sau produse. Fiecare Furnizorul de servicii și / sau produse acționează într-o manieră profesională în relația contractuală sau de acceptanță a termenilor și condițiilor de utilizarea website-ului  iLokal.ro atunci când face disponibil un produs și/sau serviciu pe sau prin iLokal.ro (atât pentru relația business-to-business („B2B”), cât și pentru relația business-consumator („B2C”) ). Vă rugăm să  aveți în vederea faptul că Furnizorii de servicii și / sau produse pot avea, pot declara aplicabile și/sau pot solicita (acceptarea) – pe lângă politicile și informațiile importante afișate pe website-ul iLokal.ro, propriii termeni și condiții (de livrare / expediere / transport / utilizare) și reguli ale casei pentru folosirea, accesarea și consumarea serviciului/produsului (care ar putea include anumite repudieri și limitări de răspundere).

 

Definiții

„www.iLokal.ro”, „noi”, „nostru” înseamnă iLokal.ro, o companie cu răspundere limitată înregistrată conform legislației din România și având sediul înregistrat la adresa ……………………….

”Website-ul” este platforma web prin care Serviciul de rezervare este făcut disponibil, deținut, controlat, administrat, menținut și/sau găzduit de către iLokal.ro.

„Serviciul” înseamnă diversele produse și servicii care pot fi comandate, obținute, achiziționate, cumpărate, plătite, închiriate, rezervate, combinate sau consumate de către dumneavoastră de la Furnizorul de Serviciu și / sau produse.

„Furnizor de servicii și / sau produse” înseamnă furnizorul de produse din domeniile  beauty, food & beverage, health & fitness (de ex.  salon de înfrumusețare, restaurant, bar, cafenea, bistro, sală de fitness).

”Partenerii afiliați” sunt persoanele fizice sau juridice ce au postat pe platformă serviciul sau produsul propriu și se află într-o relație contractuală cu noi sau a acceptat termenii și condițiile partenerilor afiliați. În urma încheierii relației contractuale sau a acceptării termenilor și condițiilor aceștia devin ”Furnizorii de servicii și / sau produse”

„Serviciu și / sau produsul” se referă la achiziționarea, comandarea, plata (facilitată) sau serviciul de rezervare online, așa cum sunt oferite sau făcute posibile de către iLokal.ro, cu privire la diverse produse și servicii făcute disponibile ocazional pe Platformă de către Furnizorii de servicii și sau produse.

„Rezervare serviciu” sau ”Rezervare” înseamnă comandarea, achiziționarea, plata și/sau rezervarea unui serviciu și / sau produs.

 

 1. Scopul și natura Serviciului nostru

Prin Platformă, noi (iLokal.ro şi partenerii afiliați) oferim o platformă online prin intermediul căreia Furnizorii de servicii și / sau produse – în conduita profesională de business (de ex. B2C sau B2B) – pot să facă reclamă, să vândă, să promoveze și/sau să ofere (dacă este aplicabil) produsele şi serviciile pentru comandă, achiziționare, rezervare, închiriere şi prin care vizitatorii/utilizatorii Platformei pot descoperi, căuta, compara, comanda, rezerva, achiziționa sau plăti (de ex. serviciu de rezervări). Folosind Serviciul de rezervări (de ex. făcând o rezervare a unui serviciu), intraţi într-o relaţie contractuală (care obligă din punct de vedere juridic) directă cu Furnizorul de Servicii unde faceţi rezervarea sau de la care cumpăraţi un produs sau un serviciu (după cum este aplicabil). Din momentul în care faceţi rezervarea, noi acţionăm numai ca un intermediar între dumneavoastră şi Furnizorul de Servicii, transmiţând detaliile rezervării dumneavoastră Furnizorului (Furnizorilor) de Servicii relavant şi trimiţându-vă un e-mail de confirmare pentru şi în numele Furnizorului de Servicii. iLokal.ro nu (re)vinde, închiriază sau oferă niciun produs sau serviciu.

 

Când vă oferim Serviciul de rezervări, informația pe care o transmitem este bazată pe informațiile pe care Furnizorii de servicii ni le transmit nouă. Ca atare, Furnizorii de servicii care își promovează Serviciul/Produsul pe Platformă primesc un acces la sistemele noastre și la extranet prin care sunt exclusiv responsabili pentru actualizarea informaţiilor referitoare la preţuri/taxe, disponibilitate, politici și condiții şi alte informaţii relevante care sunt publicate pe Platforma noastră. Deşi utilizăm aptitudini corespunzătoare şi grijă în executarea Serviciilor noastre de rezervare, nu vom verifica dacă şi nu garantăm că toate informaţiile sunt exacte, complete sau corecte, nici nu putem fi făcuţi răspunzători pentru orice eroare (incluzând erori tipografice sau evidente), orice întreruperi (fie că se datorează oricărei defectări (temporare şi/sau parţiale), reparaţii, actualizări sau întreţineri ale Platformei noastre sau altele), pentru informaţii inexacte, înşelătoare sau neadevărate, sau netransmiterea informaţiilor. Fiecare Furnizor de servicii și / sau produse rămâne responsabil tot timpul pentru exactitatea, integritatea şi corectitudinea informaţiilor (descriptive) (incluzând preţuri/taxe, politici și condiții şi disponibilitate) prezentate pe Platforma noastră. Platforma noastră nu constituie şi nu ar trebui să fie privită ca o recomandare sau susţinere a calităţii, nivelului serviciilor sau clasificarea, tipul oricărui Furnizor de servicii și / sau produse (sau facilităţile sale, locul, echipamentele, vehiculele, produsele sau serviciile (principale sau auxiliare) ) făcut disponibil, dacă nu este specificat altfel.

 

Serviciile noastre de rezervare sunt disponibile exclusiv pentru utilizarea personală şi non-comercială. De aceea, nu aveţi permisiunea de a revinde, deep-link, folosi, copia, monitoriza (de ex. spider, scrape), afişa, salva sau reproduce orice conţinut sau informaţie, software, rezervări, bilete, produse sau servicii disponibile pe Platforma noastră pentru orice activitate sau scop comercial sau competitiv.

 

 1. Preţuri, preţuri tăiate, Garanţia Celui Mai Bun Preţ şi programul Genius

Preţurile oferite de către Furnizorii de Servicii pe Platforma noastră sunt foarte competitive. Toate preţurile pentru rezervarea dumneavoastră sunt afişate incluzând TVA/taxe de vânzare şi toate celelalte taxe (dacă este cazul și sub rezerva modificării unor asemenea taxe), cu excepţia cazului când se menţionează altfel pe Platforma noastră sau în e-mailul de confirmare. Taxele şi comisioanele aplicabile pot fi modificate de către Furnizorul de Servicii în cazul unei neprezentări sau al unei anulări sau reprogramări, după caz.

 

În unele cazuti, preţuri mai mici sunt disponibile pe Platforma noastră pentru un produs sau serviciu specific, însă aceste preţuri sunt stabilite de Furnizorii de Servicii și pot avea restricţii şi condiţii speciale, de exemplu rezervări care nu pot fi anulate şi/sau preţuri care nu pot fi rambursate. Vă rugăm ca înainte să faceţi o rezervare să verificaţi foarte atent condiţiile şi informaţiile cu privire la produsul, serviciul şi condiţiile de rezervare relevante pentru a vedea dacă există restricţii.

Convertorul de monedă este numai în scopul informării dvs. şi nu trebuie luat în seamă ca exact şi în timp real; preţurile reale pot varia.

Orice erori şi greşeli (inclusiv tipărire greşită) nu sunt executorii.

Toate ofertele speciale şi promoţiile sunt marcate ca atare. Dacă nu sunt marcate ca tare, nu puteți obține niciun drept în eventualitatea unor erori sau greșeli evidente.

 

 1. Confidenţialitate și cookie-uri

iLokal.ro vă respectă intimitatea, politica de confidenţialitate și cookie-uri pentru informaţii suplimentare.

 

 1. Gratuit pentru consumatori!

Dacă nu este indicat altfel, serviciul nostru este gratuit pentru consumatori (utilizatorii website-ului), deoarece, spre deosebire de multe alte părți, nu vă vom percepe taxa pentru Serviciile noastre de rezervare sau nu vom adăuga taxe (de rezervare) suplimentare la preț. Veți plăti Furnizorului de Servicii suma corespunzătoare, așa cum este indicat în rezervare (plus – în măsura în care nu sunt incluse în preț – taxe și costuri aplicabile (dacă este cazul)).

 

Furnizorii de Servicii plătesc o taxă lunară, trimestrială sau anuală către iLokal.ro conform pachetelor prezentate pe platformă. Furnizorii de Servicii pot achiziționa suplimentar servicii personalizate pentru îmbunătățirea clasamentului și apariția pe platformă (Creșterea Vizibilității). Utilizarea Creșterii Vizibilității (prin creșterea costului serviciului suplimentar în schimbul unei poziții mai bune în clasament) este la discreția Furnizorului de Servicii și poate fi utilizată în orice moment și la orice sau de la un produs sau serviciu oferit la altul. Mecanismul aplicat va lua în considerare o majorare a serviciului personalizat la determinarea Clasificării Standard. Furnizorii preferați plătesc un cost mai mare în schimbul unei poziții mai bune în clasament.

Numai Furnizorii de Servicii și / sau produse care au o relație comercială cu iLokal.ro (printr-un contract) sau au acceptat termenii și condițiile disponibile pe platformă vor fi prezenți pe Platformă (pentru promovarea lor B2B și/sau B2C). iLokal.ro nu este o platformă deschisă (de tipul Amazon.com sau eBay.com) în care utilizatorii finali își pot pune la dispoziție produsul (fără platformă C2C); iLokal.ro nu permite părților neprofesionale să ofere sau să-și vândă serviciile sau produsele pe sau prin iLokal.com.

 

 1. Card de credit sau transfer bancar (disponibil în curând)

Dacă este aplicabil și disponibil, anumiți Furnizori de Servicii oferă oportunitatea ca rezervările să fie plătite (integral sau parțial și conform politicii de plată a Furnizorului de Servicii) Furnizorului de Servicii în timpul procesului de Rezervare a serviciului sau produsului, prin modalități securizate de plată online (în limita suportată și oferită de banca dumneavoastră). Pentru anumite produse şi servicii, iLokal.ro facilitează (prin procesatori terţi de plăţi) plata produselor și a serviciilor relevante (de ex. serviciu de facilitare de plăţi) pentru și în numele Furnizorului de Servicii (iLokal.ro nu acţionează şi nu operează niciodată ca un comerciant înregistrat). Plata este procesată în mod securizat direct de pe cardul dumneavoastră de credit/debit sau din contul bancar către contul bancar al furnizorului de serviciu sau produs printr-un procesator terţ de plăţi. Orice plată facilitată de noi pentru, în numele și transferată către Furnizorul de Servicii va constitui, în fiecare caz, o plată (în parte) a prețului rezervării de către dumneavoastră pentru produsul sau serviciul respectiv pentru decontarea finală  a unui astfel de preț (parțial) datorat și de plătit, și nu puteți recupera această sumă plătită.

Pentru anumite preţuri sau oferte speciale (nerambursabile), vă rugăm să reţineţi că Furnizorul de Servicii poate cere ca plata să fie făcută pe loc prin virament (dacă este disponibil) sau cu cardul dvs. de credit, și de aceea cardul dumneavoastră de credit poate fi preautorizat sau debitat (uneori fără posibilitatea de rambursare) la efectuarea Rezervării Serviciului. Vă rugăm să verificaţi detaliile (rezervării) pentru produsul sau serviciul pe care l-aţi ales pentru oricare asemenea condiţii înainte de a efectua Rezervarea prpriu-zisă. Nu veți considera iLokal.ro răspunzător pentru orice taxă (autorizată, presupusă sau greșită) de către Furnizorul de Servicii (inclusiv pentru prețurile plătite în avans, neprezentare și anulare cu plată) a cardului dumneavoastră de credit.

 

În caz de fraudă sau de folosire neautorizată a cardului dumneavoastră de credit de către părți terțe, cele mai multe bănci și companii de carduri de credit își asumă riscul și acoperă toate costurile ce rezultă din asemenea fraude sau din folosirea incorectă, care pot fi subiectul unei sume deductibile (stabilită de obicei la 50 EUR sau echivalentul în moneda dumneavoastră locală). În eventualitatea în care banca sau compania dumneavoastră de credit încasează suma deductibilă de la dumneavoastră din cauza unei tranzacţii neautorizate, rezultând dintr-o rezervare făcută pe website-ul nostru, vă vom plăti această sumă deductibilă, până la maximum 50 EUR (sau echivalentul în moneda dumneavoastră locală). Pentru a vă despăgubi, vă rugăm să vă asiguraţi că raportaţi această fraudă furnizorului dumneavoastră de card de credit (în conformitate cu regulile şi procedurile sale de raportare) şi că ne contactaţi imediat. Vă rugăm să ne furnizați dovezi cu privire la suma deductibilă încasată (de exemplu, o copie a condițiilor companiei cardului de credit). Această despăgubire se aplică numai în cazul rezervărilor făcute cu cardul de credit folosind serverul securizat al iLokal.ro şi în cazul utilizării neautorizate a cardului dumneavoastră de credit, rezultată ca urmare a greşelii şi neglijenţei noastre, şi nu rezultat al unei greşeli a dumneavoastră în timp ce utilizaţi serverul securizat.

 

 1. Plată în avans, anulare, neprezentare și detalii importante

Efectuând o Rezervare la un Furnizor de servicii și / sau produse, acceptaţi şi sunteţi de acord cu politica de anulare sau, după caz de neprezentare a acelui Furnizor de servicii și / sau produse şi cu orice termeni şi condiţii suplimentari (de livrare) ale Furnizorului de Servicii aplicabile rezervării (inclusiv Detaliile importante ale Furnizorului de Servicii făcute disponibile pe Platforma noastră și informațiile importante relevante ale Furnizorului de Servicii), inclusiv pentru serviciile executate şi/sau produsele oferite de Furnizorul de Servicii. Termenii şi condiţiile relevanți de livrare (de livrare/achiziție/utilizare/transport) ale unui Furnizor de servicii și / sau produse pot fi obţinuți de la Furnizor de servicii și / sau produse aferent. Politica generală de anulare şi neprezentare a fiecărui Furnizor de servicii și / sau produse este disponibilă pe Platforma noastră, pe pagina de informaţii a Furnizorului de Servicii, pe durata procedurii de rezervare şi în e-mailul de confirmare. Vă rugăm să reţineţi că anumite preţuri sau oferte speciale nu sunt eligibile pentru anulare sau modificare. Anumite taxe pot fi încasate de către Furnizorul de Servicii în eventualitatea neprezentării sau a anulării negratuite a rezervării. Vă rugăm să verificaţi cu atenţie detaliile rezervării produsului sau serviciului pe care l-aţi ales pentru a vedea dacă există asemenea condiţii, înainte de efectuarea rezervării. Vă rugăm să reţineţi că o rezervare care necesită un depozit sau o plată (integrală sau parţială) în avans poate fi anulată (fără notificare prealabilă sau standard sau fără avertisment) dacă şi în măsura în care suma (sumele) relevantă (rămasă) nu poate fi colectată integral la data plăţii în conformitate cu politica relevantă de plată a Furnizorului de Servicii şi în conformitate cu rezervarea. Politicile de anulare și plată în avans pot varia în funcție de segmentul, produsul sau serviciul fiecărui Furnizor de servicii. Vă rugăm să citiți cu atenție detaliile importante și informațiile importante din confirmarea rezervării, pentru politici suplimentare aplicate de Furnizorul de Servicii (de ex. restricție de vârstă, depozit de securitate, ne-anulare/suplimente adiționale pentru rezervări de grup, animale de companie/carduri acceptate). Plăţi întârziate, banca incorectă, detalii greşite ale cardului de credit sau de debit, carduri de credit/debit invalide sau fonduri insuficiente sunt pe riscul şi în contul dumneavoastră, şi nu veţi avea dreptul la nicio rambursare a oricărei sume (nerambursabile) plătite în avans, cu excepţia cazului în care Furnizorul de Servicii este de acord cu sau permite altceva prin politica sa de plată (în avans) sau anulare.

 

Dacă doriţi să revedeţi, modificaţi sau anulaţi Rezervarea serviciului, vă rugăm să mergeţi la e-mailul de confirmare şi să urmaţi instrucţiunile cuprinse în acesta. Vă rugăm să reţineţi că vi se poate cere să plătiţi pentru anulare în conformitate cu politicile de anulare, neprezentare sau (pre)plată ale Furnizorului de Servicii sau nu veţi avea dreptul la rambursarea nici unei sume (pre)plătite. Vă recomandăm să citiţi cu atenţie politicile de anulare, neprezentare şi (pre)plată ale furnizorului de servicii înainte de a face rezervarea şi să vă amintiţi să faceţi la timp plăţile în conformitate cu cerinţele rezervării relevante.

iLokal.ro nu acceptă nicio responsabilitate sau răspundere pentru consecinţele produse de sosirea dumneavoastră târzie sau în legătură cu orice anulare sau încasare de către Furnizorul de Servicii a taxei pentru neprezentare.

 

 1. Corespondenţă (suplimentară)

Prin completarea unei Rezervări de Servicii, sunteţi de acord să primiţi

 • un e-mail pe care vi-l vom trimite cu puţin timp înainte de data sosirii dumneavoastră, care conține informații cu privire la destinația dumneavoastră şi anumite informaţii şi oferte (inclusiv informații de la terţe părți, cu condiţia să fi optat în mod activ pentru aceste informații) relevante pentru rezervarea dumneavoastră,
 • un e-mail după sosire pentru a evalua (experiența dumneavoastră cu) Furnizorul de Servicii și serviciul rezervat,
 • un e-mail pe care vi-l putem trimite prompt după sejur, prin care veţi fi invitat să completaţi formularul nostru de comentarii ale clientului. Vă rugăm citiți politica noastră de confidențialitate și cookie-uri pentru mai multe informații despre cum vă putem contacta.

 

iLokal.ro neagă orice responsabilitate cu privire la comunicarea cu Furnizorul de Servicii pe sau prin platforma sa. Nu puteţi câştiga niciun drept din cererile către sau comunicare cu Furnizorul de Servicii sau (orice formă de) confirmare a primirii oricărei comunicări sau cereri. iLokal.ro nu poate garanta că cererile sau comunicările vor fi (în mod corespunzător şi la timp) primite/citite de, îndeplinite, executate sau acceptate de Furnizorul de Servicii.

 

Pentru a vă finaliza şi securiza Rezervarea serviciului, trebuie să vă utilizați o adresă corectă de e-mail. Nu suntem responsabili sau nu răspundem pentru (şi nu suntem obligaţi să verificăm) adresele de e-mail greșite, scrise cu greșeli sau incorecte sau numerele de telefon (mobil) sau de card de credit greșite.

 

Orice reclamație sau plângere împotriva iLokal.ro sau în ceea ce priveşte Serviciile de rezervare trebuie să fie depusă cu promptitudine, dar în orice caz, în termen de 30 de zile de la data programată a consumării produsului sau serviciului. Orice reclamație sau plângere depusă după expirarea perioadei de 30 de zile poate fi respinsă, iar reclamantul își pierde orice drept de compensare (de daune sau în bani).

Din cauza frecventelor actualizări și ajustări ale tarifelor și ale disponibilității, vă recomandăm să faceți capturi de ecran atunci când efectuați o rezervare, pentru a vă susține poziția (dacă este necesar).

 

 1. Clasament, program preferențial şi comentariile clienţilor

Configurarea standard a clasamentului Furnizorilor de Servicii pe Platforma noastră este ‘iLokal.ro recomandă’ (sau orice alt cuvânt similar); acesta este Clasamentul Standard.

Vă rugăm reţineţi: Clasamentul Standard este creat printr-un sistem de clasare în totalitate automat (de algoritmi), bazat pe criterii multiple, pentru ca utilizatorii care caută să găsească unitățile sau localurile care li se potrivesc, într-un mod optim. Clasamentul efectiv va fi diferit pentru fiecare client și pentru fiecare căutare, deoarece există multe criterii incluse, ca de exemplu popularitatea Furnizorului de Servicii printre vizitatorii noştri (de ex. comentariile clienților), istoricul de la serviciul clienţi (inclusiv numărul și tipul plângerilor), anumite date relative la rezervări (numărul de rezervări, numărul de anulări, rata conversiei, suprarezervări, disponibilitate etc.) și activitățile (din trecut) de navigare ale unui vizitator. Plata la timp a abonamentelor și costurilor suplimentare aferente programului Creșterea vizibilității de către Furnizorii de servicii sunt, de asemenea, incluse în algoritmul Clasamentului Standard. Vă rugăm să aveți în vederea faptul că platforma noastră oferă și alte modalități de a clasifica Furnizorii de Servicii. Un client poate alege să clasifice, de exemplu, un salon de înfrumusețare pe baza prețului cel mai mic, scorurile din comentarii, tipul serviciului (etc.). Așadar, un client deține controlul deplin asupra afișării rezultatelor căutării.

 

Numai clienții care au beneficiat de servicii sau produse ale unui Furnizor prezent pe platforma noastră vor fi invitați de către iLokal.ro să comenteze cu privire la experiența lor și să ofere un scor pentru anumite aspecte ale experienței lor sau pot primi o cerere de evaluare în timpul sau imediat după efectuarea serviciului.

Evaluarea completă a clienților  poate fi

 • încărcată pe pagina de informații a Furnizorului de Servicii pe platforma noastră cu scopul exclusiv de a informa clienții (viitori) despre opinia dumneavoastră cu privire la serviciul (nivelul) și calitatea Furnizorului de Servicii
 • utilizată (integral sau parțial) și plasată de iLokal.ro la discreția sa exclusivă (de exemplu pentru marketing, promovare sau îmbunătățirea serviciului nostru) pe Platforma noastră sau pe platforme sociale, newsletter-uri, promoții speciale, aplicații sau alte canale utilizate de iLokal.ro și partenerii noștri de afaceri. Pentru a oferi și a păstra comentarii recente și relevante comentariile pot fi trimise numai într-o perioadă limitată de timp (30 zile) după un serviciul sau produs beneficiat și fiecare comentariu va fi disponibil numai pentru o perioadă limitată de timp (12 de luni) după postare.

Ne rezervăm dreptul de a modifica, refuza sau elimina recenzii la discreția noastră, în măsura în care încalcă politica noastră de examinare. iLokal.ro nu compensează sau recompensează un client pentru a posta un comentariu. Formularul de comentarii ale clienților nu include niciun fel de oferte comerciale, invitații sau stimulente. iLokal.ro se angajează să depună toate eforturile pentru a monitoriza și a elimina comentariile care includ obscenități sau menționarea numelui unei persoane sau trimiterea la bunurile furate.

iLokal.ro nu va accepta și prin urmare nu va publica comentarii care:

 • Conțin limbaj obscen explicit, înjurături, limbaj violent, discriminator, ameninţări
 • Menționează nume complete sau includ atacuri personale la adresa unor angajaţi indentificaţi prin nume
 • Promovează activităţi ilegale (droguri, prostituţie)
 • Menționează numele unor website-uri, includ e-mailuri și adrese, numere de telefon, date ale cardului de credit
 • Au conţinut politic sensibil

iLokal.ro şi Furnizorul de Servicii au dreptul de a înceta relaţia din orice motiv (inclusiv în cazul încălcării contractului sau al (anunţării) falimentului) respectând perioada relevantă de notificare stabilită de părţi.

 1. Repudiere

Cu privire la limitările stabilite în aceşti termeni şi condiţii, şi în limita permisă de lege, vom fi răspunzători numai pentru pagube efectiv suportate, plătite sau acumulate de dumneavoastră din cauza unei deficienţe în îndeplinirea serviciilor noastre, până la o sumă maximă din costul total al rezervării dumneavoastră, precum se stabileşte în e-mailul de confirmare a Rezervării serviciului .

 

Cu toate acestea şi în limitele permise de lege, nici noi, nici unul dintre funcţionarii, directorii, angajaţii, reprezentanţii, subsidiarii, companiile noastre afiliate, distribuitorii, partenerii (de distribuţie) afiliaţi, împuterniciţii, agenţii sau alte părţi implicate în crearea, sponsorizarea, promovarea sau punerea la dispoziţie a website-ului şi conţinutului său în alt mod nu vor fi responsabili pentru

 • orice pierdere sau pagubă punitivă, specială, indirectă sau importantă, orice pierdere de producţie, de profit, de venit, de contract, pierdere sau păgubire a reputaţiei şi al bunului renume, pierdere de creanţe,
 • orice inacurateţe legată de informaţii (descriptive) (inclusiv preţuri, disponibilități şi clasificări) ale Furnizorului de Servicii care sunt prezentate ca disponibile pe Platforma noastră,
 • serviciile executate sau produsele oferite de Furnizorul de Servicii sau alți parteneri de afaceri,
 • orice pagube, pierderi sau costuri (directe, indirecte, importante sau punitive) plătite sau suportate de dumneavoastră, produse de, apărute ca urmare a sau în legătură cu utilizarea, incapacitatea de a utiliza sau de întârzierile Platformei noastre,

sau

 • orice rănire, moarte, pagube ale proprietăţii (personale) sau alte pagube, pierderi sau costuri (directe, indirecte, speciale, rezultate sau punitive) suferite, produse sau plătite de dumneavoastră, fie datorită unor acte (legale), erori, încălcări ale legii, neglijenţe (crase), comportament neadecvat benevol, omisiuni, neexecutare, reprezentări defectuoase, prejudiciu sau răspundere strictă sau atribuibilă (total sau parţial) Furnizorului de Servicii sau altor parteneri de afaceri ai noștri (inclusiv angajaţilor, directorilor, agenţilor, reprezentanţilor sau companiilor lor afiliate) ale căror produse sau servicii sunt puse (direct sau indirect) la dispoziție, oferite sau promovate pe sau prin intermediul Platformei, incluzând orice anulare (parţială), suprarezervare, grevă, forţă majoră sau orice alt eveniment mai presus de controlul nostru.

iLokal.ro nu își asumă răspunderea pentru utilizarea, validitatea, calitatea, ajustarea, adecvarea și dezvăluirea cuvenită a serviciului și nu face nicio declarație, garanție sau condiții de orice fel în acest sens, indiferent dacă este implicită, legală sau nu, inclusiv orice garanții implicite de vandabilitate, titlu, non-încălcare sau adecvare pentru un anumit scop. Recunoașteți și sunteți de acord că Furnizorul de Servicii relevant este singurul responsabil și își asumă toată responsabilitatea și răspunderea în legătură cu rezervarea serviciului (inclusiv garanțiile și declarațiile făcute de Furnizorul de Servicii). iLokal.ro nu este un (re)vânzător al serviciilor sau produselor. Plângerile sau revendicările cu privire la serviciul sau produs (inclusiv legate de prețul, politica sau solicitările specifice oferite de clienți) trebuie tratate de Furnizorul de Servicii. iLokal.ro nu își asumă răspunderea pentru astfel de reclamații, revendicări și garanții (ale produsului).

 

Fie că Furnizorul de Servicii va încasa sau nu preţul produsului sau al serviciilor, sau că noi facilităm plata rezervării, recunoaşteţi şi sunteţi de acord cu faptul că Furnizorul de Servicii este responsabil tot timpul cu colectarea, reţinerea, remiterea şi plata taxelor aplicabile datorate pentru preţul total al rezervării către autorităţile fiscale relevante. iLokal.ro nu este responsabil sau răspunzător de colectarea, reţinerea, remiterea şi plata taxelor aplicabile datorate pentru preţul total rezervării către autorităţile fiscale relevante.

 

Încărcând fotografiile/imaginile în sistemul nostru (de ex. pe lângă un comentariu) certificaţi, garantaţi şi sunteţi de acord că deţineţi copyright-ul asupra acestora şi că sunteţi de acord ca iLokal.ro să poată folosi fotografiile/imaginile încărcate pe website-ul său şi în aplicaţiile mobile, precum şi în materialele şi publicaţiile promoţionale (online/offline) după cum iLokal.ro consideră potrivit, la propria sa discreţie. Acordaţi iLokal.ro drepturi şi licenţă non-exclusive, la nivel mondial, irevocabile, necondiţionate şi perpetue pentru a folosi, reproduce, afişa, a comanda să fie reproduse, distribui, sublicenţia, comunica şi disponibiliza fotografiile/imaginile, după cum iLokal.ro consideră potrivit, la propria discreţie. Prin încărcarea acestor fotografii/imagini, persoana care le încarcă acceptă responsabilitatea morală şi legală completă asupra tuturor revendicărilor făcute de terţe părţi (incluzând dar nelimitându-se la proprietarii de unităţi de prestării servicii și / sau produse), datorită utilizării şi publicării de către iLokal.ro a acestor fotografii/imagini. iLokal.ro nu deţine şi nu aprobă fotografiile/imaginile încărcate. Fidelitatea, corectitudinea şi dreptul de a folosi toate fotografiile/imaginile sunt asumate de persoana care le-a încărcat şi nu este responsabilitatea iLokal.ro. iLokal.ro neagă orice responsabilitate şi răspundere faţă de imaginile afişate. Persoana care a încărcat fotografiile garantează că acestea nu conţin virusuri, cai troieni, fişiere infectate şi că nu conţin materiale pornografice, ilegale, obscene, ofensatoare, nepotrivite sau faţă de care se poate obiecta şi că nu încalcă drepturile nici unei terţe părţi (drept de proprietate intelectuală, copyright, drept la intimitate). Orice fotografie/imagine care nu întruneşte criteriile de mai sus nu va fi afişată şi/sau poate fi îndepărtată/ştearsă de iLokal.ro, oricând şi fără notificare anterioară.

 

 1. Drepturi de proprietate intelectuală

Cu excepţia cazului când este menţionat altfel, software-ul necesar serviciului nostru sau disponibil şi utilizat pe Platforma noastră şi drepturile de proprietate intelectuală (inclusiv copyright) ale conţinuturilor, informaţiilor şi materialelor de pe Platforma noastră sunt proprietatea iLokal.ro şi a Furnizorilor săi de Servicii.

 

iLokal.ro are proprietatea exclusivă asupra tuturor drepturilor, titlurilor şi intereselor asupra şi pentru designului şi funcţionalităţilor (inclusiv infrastructurii) Platformei pe care serviciul este oferit (inclusiv în ceea ce priveşte comentariile clienţilor şi conţinutul tradus) şi nu aveţi dreptul să copiaţi, scrape, (hyper-/deep) link, publicaţi, promovaţi, vindeţi, integraţi, utilizaţi, combinaţi sau folosiţi în alt mod conţinutul (inclusiv orice traduceri ale conţinutului şi comentariile clienţilor) sau marca noastră fără permisiunea noastră expresă, în scris. În măsura în care veţi folosi sau combina (în întregime sau parţial) conţinutul nostru (tradus) (inclusiv comentariile clienţilor) sau veţi avea în alt mod drepturi de proprietate intelectuală asupra Platformei sau a oricărui conţinut (tradus) sau a comentariilor clienţilor, prin prezenta atribuiţi şi transferaţi toate aceste drepturi de proprietate intelectuală către iLokal.ro. Orice utilizare ilegală sau oricare dintre acţiunile sau comportamentele menţionate anterior vor constitui o încălcare materială a drepturilor noastre de proprietate intelectuală (inclusiv a drepturilor de copyright şi baze de date).

 

 1. Legea aplicabilă, jurisdicția și soluționarea litigiilor

Acești termeni și condiții și furnizarea serviciilor noastre vor fi guvernate și interpretate în conformitate cu legislația română. Fără a aduce atingere alegerii legislației antemenționate, o persoană fizică care utilizează oricare dintre serviciile noastre pentru un scop care poate fi considerat a fi în afara domeniului său de activitate (denumit în continuare „consumator”) se poate baza pe dispozițiile obligatorii ale legii din țara în care își are reședința obișnuită (adică dispoziții care, în concordanță cu regulile privind conflictul de legi din țara respectivă, trebuie să se aplice la această clauză privind conflictul de legi; numită în continuare: „Condiții obligatorii” ). Orice diferend care decurge din acești termeni și condiții generale și serviciile noastre vor fi prezentate exclusiv instanțelor competente din România. Fără a aduce atingere clauzei de jurisdicție de mai sus, un consumator poate, de asemenea, să introducă o acțiune în ceea ce privește respectarea Condițiilor obligatorii aplicabile în fața instanțelor din țara în care își are domiciliul, iar o acțiune împotriva unui consumator poate fi introdusă numai în instanțele din țara în care își are domiciliul.

 

Versiunea originală în limba română a acestor termeni şi condiţii va fi tradusă și în limba engleză. Versiunea tradusă este o favoare şi este doar o traducere a firmei noastre şi nu puteţi pretinde nici un drept din versiunea tradusă. În cazul unei dispute cu privire la conţinutul sau interpretarea acestor termeni şi condiţii sau inconsistenţa sau discrepanţa dintre versiunea în limba engleză şi versiunea în oricare altă limbă, versiunea în limba română se va aplica, în limitele permise de lege, va avea prioritate şi va fi decisivă. Versiunea în limba română este disponibilă pe Platforma noastră (prin selectarea limbii română) sau vă va fi trimisă în urma unei cereri scrise.

În cazul în care orice prevedere a acestor termeni şi condiţii este sau devine invalidă, neaplicabilă sau neobligatorie, veţi rămâne sub obligativitatea tuturor celorlalte prevederi ale acestora. În acest caz, prevederile invalide vor fi totuşi aplicate pe atât pe cât permite legislatura în vigoare şi veţi fi cel puţin de acord să acceptaţi un efect similar cu cel al prevederilor invalide, neaplicabile sau neobligatorii, coform conţinutului şi scopului acestor termeni şi condiţii.

Folosim cookie-uri in conformitate cu Termenii si Conditiile de utilizare a platformei si Declaratia de Confidentialitate. In cazul in care alegi sa continui utilizarea platformei noastre, esti de acord cu utilizarea modulelor noastre si politica de confidentialitate.